Sukces Klaudii Filipiak na Etapie Centralnym XXII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności

Nasze Osiągnięcia

Sukces Klaudii Filipiak na Etapie Centralnym XXII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności

W dniach 22.03 – 24.03 2018r. w Zespole Szkół nr 5 im. Jana Pawła II w Lublinie odbył się Etap Centralny XXII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. Temat wiodący tegorocznej olimpiady brzmiał „Warzywa i owoce – przetwórstwo i rola w żywieniu człowieka”.
Do ogólnopolskiej etapu zakwalifikowała się uczennica naszej szkoły – Klaudia Filipiak z III klasy technikum żywienia i usług gastronomicznych. Uzyskała tytuł finalistki i tym samym zdobyła indeks na wyższą uczelnie oraz zwolnienie z części pisemnej egzaminów zawodowych kwalifikacji T6 i T15.
Klaudia przygotowywała się do Olimpiady pod nadzorem pani Danuty Borejsza-Wysockiej.
Gratulujemy Klaudii osiągnięcia i życzymy wielu sukcesów w przyszłości!


Copyright © 2018 | www.zsbolechowo.pl | All Rights Reserved!